cum se formeaza artistul?



Am inteles formarea cand m-am privit ca si individ,am inteles Creatia cand m-am privit ca si amprenta a Creatorului.
Dar cum sa intelegi artistul?
in numele Artei astazi se prezinta omului diverse...discursuri.
Eu privesc spre trecut- de mult in Istorie am gasit o alta realitate: arta era mai intai Comunicare inteligenta, apoi descoperire apoi pasi facuti de noi ..fiintele umane catre uimire..catre zei si apoi am gasitul pe Cel adevarat pe Dumnezeu/perioada pre si post Renastere.
Acum micile divergente au creat crevase..care s-au transformat in rupturi si mai apoi in prapastii...intre noi,si noi/
intre noi si Dumnezeu/
intre noi si frumos//
dar limitele? exista?
era candva usor sa intelegi , sa urmezi si sa dezvolti frumosul inauntrul fiintei, ca mai apoi sa fie exprimata din
sincera abundenta, simtirea artei. Timpul acela a trecut!
Sa intelegi//poti incerca........
procesele formarii :
astazi avem parte de diverse surse insa cele mai la indemana, sunt demonstrate de istorie ca si lipsite de putere,sau vedere,cu consecinte toxice pentru un viitor artist.
Ele sunt date pentru digerare ca si mancare reala pentru creier de artist...☺destul de interesant...daca s-ar intampla doar la artisti...insa se intampla in orice domeniu...in orice comunitate/tara.
observ ca se vrea intentionat o instruire  pentru deformare, care se spune a fi libera
 insa e un transeu ,o cutiuțã chiar foarte îngustã. Avem ca si rezultat niste rigori ce crispeaza creativitatea..si ca si refulare artistul...incearca sã evadeze extinnzâd arta in comercial,trend,sexualitat,social,insa evadarea se dovedeste a fi o fuga in lesã.
ti se spune ca binele e rau /si viceversa/ albul e negru/si viceversa/
desigur acum -ati abservat vorbestc in metafore -
se spune ca cercul nu e tocmai cerc si ca un patrat nu exista/ nu ai voie  cu alte cuvinte sa mai sugerezi ca ceva ar fi ceea ce este....
oare ajungem la schizofrenie mondiala...si toate astea pentru ca stiinta vrea sa fie arta..ca arta este in orice...si orice..?
observ foarte multi oameni dezorientati ..care lupta doar pentru corporalitate..redusi fara stirea lor la supravietuire rigida fara emoții şi ADEVAR fara Iubire sau visãri.
*Acest paragraf l-am dedicat ca si pasaj problema pt cine nu avea probleme si se simtea bine in cutia lui.

:)

asta pentru ca oamenii fara probleme ,nu cauta solutii/ si pentru ca solutiile apar atunci cand identifici problema.

imi place foarte mult lutul , in consistenta lui, tacit se produce vesnic o modelare desi de cele mai multe ori,privind procesul iti pare fara sens /fara viitor neasteptat,cel ce-l modeleaza face sa poarte semne,,semne care poarta sens/semnificatie si viitor //o metafora minunata pentru viata nu credeti?
da aceasta este arta /lucrarea colectiva a mai multor indivizi care simt si vad dincolo de dimensiunile descoperite de stiinta sau psihologie,,insa care nu sunt corupti de propriile interese ci sunt obiectivi in a descoperii omeririi ceea ce ea se straduie sa distruga. Natura-cer,copaci -proces de crestere a legumelor-legi fizice-corpul--intrebuintarea si pastrarea lui --mintea si socialul--intrebuintarea si dezvoltarea lor.
DA asta e treaba artistului ?..si de asta e nevoie de arta ...sa nu intlegem arta ca si un decor pe unghii sau in casa celor ce nu au gust dar au bani.
bucurati-va Traind :) cu Arta

Postări populare de pe acest blog

Insideout

Image of...