O discutie interesanta

Pe una din retelele profesionale de socializare..intr-un grup de arta.

Cineva lanseaza un subiect de discutie :
Arta si Rãul ~aceasta creaza ideea semificarii..scopului..si nu in cele din urma atributelor artei-este ea o unealta de influentza sau nu?
Arta nu influenteaza ci cuvantul..alt subiect~la randul sau acesta creaza concluzii si aduce in discutie mesajul destinatia lui..
daca este sau nu mesaj in arta sau ...
dar in ciuda celui ce a lansat tema de discutie se pare ca unanim artistii spun acelas lucru:"Avem mesaj. Avem influentza. Sunt atestate istoric"

Si inca un exemplu ....
Recent am vazut un film incadrat intre filmele de circulatie artistica de bun gust folosea Bruxelul..ca oras si biblia ca si storyboard ?!
...  mix ?
Interesant este ca e evident prezentat unor oameni care nu cunisc Biblia..la nivel de studiu..si totusi are mesaj..oare care e ideea?
de ce sa faci o astfel de asociere intr-o societate unde lumea fuge de ideea de credinta care poate produce extaz..unde in mare cei mai multi cred doar in industria showbiz..a te simti bine si a fi relaxat ..asta e ceea ce conteaza si fiecare cauta asta dupa natia lui*.
*(In Dubai totul luxuriant..spatii imense care te relaxeaza si doar peisagistic..
in balcani localuri mici intunecoasa pline de fum si vodca unde nu mai exista prost gust sau glume proaste..sau limbaj deocheat pentru simplu fapt ca totul a devenit normal...in aceste cotloane nocturne care ar trebuii sa produca relaxare..totusi avem diferite tonuri de gri ....diferite varste..de la proaspeti puberi...la varsta 3.)

Deci toate astea ca sa spun ca filmul aduce in discutie cel de-al doilea exemplu.
Dar de aceasta data gluma e ca nu creem ci prezentam subiectivul despre un gigant obiectiv: Biblia...
prezentata in acest context celor ce evident nu sunt interesati de ea..Il avem pe un tata abuziv cu manifestari ..care in contextul Bibliei ar fi numit Satan..care poarta numele "dumnezeu".
Deci de acum regizorul si scenaristul se joaca cu mintile celor deja confuzi.
Raul care e inferior binelui asa cum este in Biblie..aici e Superior si poarta numele celui ce la Supus deja!
Apoi Isus Hristos care, spune Biblia, este Fiul care a personificat dragostea..este imaginea iubirii Tatalui Adica a lui Dumnezeu,... in film ..unde Fiul este uman dar  tatal este opus fiului.
Deci intentionat numim lumina intuneric..si creem stari dramatice patetice si sadice..umoristice, CU CE  motivatie intrEB, din timp ce filmul abunda cu detalii general cunoscute ca apartinand cultului Crestin ce are ca si carte de referinta Biblia?
   daca cineva din sala cunoscator fiind, putea discuta cu  regizorul despre scopul lui?
Sau despre efectul scondat al filmului?

as spune ca acest film impreuna cu exemplele de mai sus m-au motivat sa aduc in discutie aici Calitatea Artistului sau a vizualului.
     consider ca de vreme ce se prezinta in public si arta are mesaj si impact.. de aceea ar trebuii oferit publicului..care este cumparatorul..adica sustinatorul productiei macar garantia ca produsul nu este daunator😨😯.
Cred ca un gand care este de speriat este cenzura..imediat putem clarifica..cenzura nu e standardul ce se doreste a se ridica prin diferite metode?
pana la urma de ce sa spunem: suntem deschisi pentru orice cand defapt suntem deschisi numai macabrului?
Eu spun ca acum sunt cenzurate lucrarile obiective ..creative ..inlocuite cu "vezi exemplul relaxului balcan de mai sus" Arta are voie sa distruga identitate ..sexualitate si tot ce tine de viata sau umanitate..oare nu de asta avem in societate oficiul de protectie si judecatorie? E nevoie de standard care sa creasca..totusi noi facem standard care sa aduca distrugere intentionat numindu-l constructiv?
Cred ca cei ce au in ei caracterul dezvoltat vor intelege de ce nu se poate tolera directia in care mergem ca si creatori..de "frumos"atata timp cât in viata civila..privata.. chiar suntem cautatori de altceva decat propriul nostru produs.
E nevoie de oameni care pot fi responsabil de produsele lor..si care pot da explicatii cu garantie pentru cel ce le cumpara produsul!
Oare nu ne costa chiar pe noi, creatorii daca ne distrugem..moral cumparatorul..consumatorul?
De ce aceasta gandire a producatorului* de opium sa vina peste toata piata creativa?
*(el vinde distrugere dar nu simte responsabilitate pentru actele sale..caci este preocupat doar de venit)
Din nou mentionez..acest articol este pentru cei ce cauta solutii.

sa promovam liber adevarata cultura..fara cenzura !

Postări populare de pe acest blog

Insideout

Image of...